و براي ستون از تگ استفاده ميکنيم. پس ساختار کلي يک جدول بدين صورت ميباشد:
هر چه تگهاي رديف و ستون بيشتر باشد به همان اندازه ما در جدولمان خانه خواهيم داشت. مجموعه کد بالا نشان دهنده يک جدول با يک رديف و يک ستون است يعني اين جدول داراي يک خانه ميباشد. يکي از ويژگيهاي جدول که محبوبيت آنرا زياد ميکند اينست که هر خانه از آن ميتواند به طور مجزا زمينه رنگي و يا عکسي در زمينه آن داشته باشد البته اندازه هاي هر خانه هم ميتواند متفاوت باشد.
خب براي اينکه بتوانيم يک جدول را در مرورگر خود ببينيم بايد با خصوصيت border=" " آشنا شويم. اين خصوصيت دور جدول يک کادردرست ميکند البته اگر اين خصوصيت را برابربا صفر قرار دهيم يا آنرا ننويسيم کادر دور جدول در مرورگر نمايان نخواهد شد و هر چه عدد بزرگتري بگذاريم کادر ضخيم تري خواهيم داشت، در ضمن bordercolor=" " که برابر با عدد هگز رنگ است تعيين ميشود. border ويژگيهاي ديگري هم دارد، به طور مثال شما ميتوانيد خصوصيت frame=" " را به تگ اضافه کرده و آنرا برابر با يکي از کلمات void, above, below, hsides, vsides,lhs, rhs, box قرار دهيد تا کادر دور جدول را کنترل کنيد. اين کلمات هر کدام يک قسمت از کادر را نمايان ميکنند. ويژگي ديگري هم هست ولي بهتره اول يک جدول درست کنيد تا مطلب جا بيافتد، برنامه Notepad را باز کنيد و کد زير را وارد کرده و به اسم Table.htm ذخيره کنيد:
حالا خصوصيت rules=" "را به تگاضافه کنيد و هر بار يکي از کلمات all, none, groups, rows, cols را جلوي آن قرار دهيد و فايل را دوباره ذخيره کنيد تا تاثير اين خصوصيت را ببينيد.مثال ميتوانيد با استفاده از خصوصيت align=" "که در تگ همچنين با تگ يک خصوصيت ديگر نيز براي تگ با خصوصيات height=" " , width=" " هم اندازه طول و عرض يک جدول را ميتوان کنترل کرد که بايد آنها را برابر با عدد در مقياس پيکسل قرار دهيد در ضمن شما ميتوانيد از درصد % هم استفاده کنيد مانند width="90%" که اين جدول نود درصد عرض يک صفحه را اشغال ميکند. براي تعيين رنگ زمينه يک جدول ازbgcolor=" " که با عدد هگز رنگها مقدار دهي ميشود استفاده ميکنيم. اين خصوصيت را در تگ هاي تگ دو خصوصيت ديگر هم دارد که شما با بکار بردن آنها ميتوانيد فاصله بين خانه هاي جدول را از هم کنترل کنيد يعني فضاي خالي بين خانه ها اضافه کنيد، اين خصوصيت اين است cellspacing=" "و ديگري فاصله بين متن داخل يک خانه در جدول با لبه هاي چارچوب آن خانه است که خصوصيت cellpadding=" " اين وظيفه را به عهده دارد. هرچه مقداردهي عددي آنها بزرگتر باشد فاصله ها بيشتر خواهد بود.مثال حالا که با درست کردن رديف و ستون در جدول آشنا شديد، ميتوانيد براي هر ستون و رديف عنوان گذاري کنيد و يک تيتر به بالاي ستون يا به ابتداي يک رديف اضافه کنيد. در هر قسمت که شما به يک تيتر و عنوان نياز داشتيد بجاي تگ گاهي اوقات شما نياز داريد تا چند خانه در يک رديف يا يک ستون از جدول را ترکيب کنيد تا يک خانه درست شود و بطور مثال يک تيتر و عنوان در آن قرار دهيد که براي ترکيب خانه هاي يک ستون از خصوصيت rowspan=" " و براي يک رديف از colspan=" " در تگ بطور معمول هر جدول داراي يک اسم و يا يک توضيح ميباشد که آنرا با تگ اگر جدول شما داراي ستونها و رديفهاي زيادي است پس تکرار خصوصيات در هر تگ مربوطه بسيار دشوار است. شما ميتوانيد بصورت گروهي اين خصوصيات را کنترل کنيد. براي کنترل رديفها بايد آنها را به سه قسمت تقسيم کرد، قسمت سرشامل فقط خانه هاي رديف اول، بدنه شامل همه رديفهاي وسط و قسمت انتهايي شامل فقط خانه هاي آخرين رديف، که قسمت سر را با به اين موضوع هم توجه داشته باشيد که شما ميتوانيد داخل يک جدول، جدول ديگري هم درست کنيد يعني داخل هرخانه جداگانه يک جدول بسازيد که به اين روشNested table گفته ميشود. مطالب مرتبط با این پست لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید
|
موضوعات آرشیو مطالب آخرین مطالب پیوند های روزانه مطالب تصادفی مطالب پربازدید چت باکس
تبادل لینک هوشمند پشتیبانی LoxBlog.Com |
متن دلخواه شما
|
|